Optimera din tid och få mer tid till träning

Det kan vara svårt att hitta tid till att träna eller uppnå andra personliga mål när du har en vardag fullspäckad med jobb och familj. Med några små justeringar kan du optimera din tid och få mer tid över till andra saker som är viktiga för dig.

Ett sätt att få mer tid är att du se över din dagliga rutin och hitta tidsslukande aktiviteter som kan förenklas eller elimineras helt. Till exempel kan du använda dig av en städtjänst för att få hjälp att städa hemma och spara många timmar.

Städhjälp – inte så kostsamt som du tror

En stor fördel med att använda städhjälp är att det faktiskt inte kostar särskilt mycket. Det finns många företag som erbjuder städtjänster till rimliga priser. Dessutom har du möjligheten att använda dig av ett utökat RUT-avdrag , vilket kan göra det ännu mer attraktivt att anlita en städtjänst. Du kan läsa mer om ökning av rut och rot om du är nyfiken. Företag som freska.se erbjuder fördelaktiga priser för hemstäd och du kan självklart använda dig av RUT när du anlitar dem och få avdraget direkt på fakturan.

Så här kan du organisera din tid bättre

En annan viktig strategi för att få mer tid är att du organiserar din tid bättre. Det kan innebära att sätta upp ett dagligt schema med tid för jobb, familj, träning och annat. I detta ingår att du sätter upp mål och prioriterar vad som är viktigt för dig. I det sammanhanget är det viktigt att du är bra på att säga nej till saker du ser som oviktiga. Det kan innebära att du tackar nej till inbjudningar till sociala aktiviteter eller att du avböjer förfrågningar om att ta på dig ytterligare ansvar på jobbet.

För att underlätta organiseringen av din vardag kan du använda dig av verktyg som en kalender eller en att-göra-lista. Då blir det enklare för dig att hålla koll på vad som måste göras och när det måste göras, det blir också lättare att planera din tid. Det är också viktigt att vara flexibel och vara beredd att justera schemat om det behövs.

En annan bra strategi är att sätta tid för att planera och organisera din tid varje vecka. Det kan innebära att du sätter av tid på söndag kväll för att planera veckan som kommer, eller att du har ett möte med dig själv varje måndag morgon för att gå igenom vad som måste göras den kommande veckan.