Fjällvandra och fota med din mobil

Varför inte semestra hemma i Sverige i år, kanske vandra i fjällen, sova i tält och sovsäck. Att vandra i fjällen har blivit allt populärare under de senaste åren, särskilt spännande är det för dem som bor i södra Sverige där inga fjäll finns. Om du vandrar i fjällen under din semester är det viktigt att ha ordentliga kläder, bra vandringskängor och kläder som är anpassade för alla slags väder. Uppe i fjällen finns det små stugor där du kan vila, laga mat och fylla dina flaskor med rent vatten. I vissa av stugorna kan du till och med sova, vilket är bra om vädret är på sin sämsta sida. En ordentlig ryggsäck måste du ha, som rymmer allt du bör ha med dig. Att bära saker i en vanlig väska är inte att rekommendera.

Mobilen är viktig att ha med

Att resa utan mobil i dag fungerar inte alls. Du har allt lagrat i den, kontakter, BankID, kartor, kamera och mycket annat. När du nu ska upp i fjällen och vandra är det viktigt att du kan skydda din mobil om du tappar den på marken, har du inget ordentligt skydd på den är det lätt att mobilen går sönder och gör den kan du inte kontakta någon om du behöver hjälp. Det finns många olika mobilskal att välja mellan, om du letar du på nätet kan du jämföra mellan olika varianter och välja något som gör din mobil extra tålig. En annan sak som är bra att ha med är en powerbank för uppe på fjällen finns inga uttag att tillgå. Du kan stänga av mobilen medan du vandrar för att spara på batteriet, och sedan ladda mobilen i en av stugorna du passerar. Använd även mobilens strömsparläge under tiden du vandrar, då spar du en hel del batteri. Mobiltelefoner är mycket känsliga och det räcker med att du tappar den mot en stubbe eller en sten för skalet och skärmen ska spricka, eller om du har riktig otur går den sönder helt och hållet, därför är det så viktigt att du köper ett ordentligt mobilskal till din mobil.

Fota med mobilen på fjället

Nu i dagens läge kan du fotografera och filma med din mobil, och få riktigt fina bilder och filmer. På fjället kan du få uppleva allt från vackra fåglar till fjällrävar och står du hyfsat nära gäller det att vara tyst och inte skrämma djuren, så att du kan foto och filma dem. Det finns även andra underbara vyer på fjällen, du kan blicka upp mot högre fjäll, ner mot mindre fjäll, se och höra hur det kluckar i de små bäckarna du passerar och även hör forsarnas brus. Ta fram din mobil och föreviga dessa vyer och toner.