Är du intresserad av grillar?

Grillar som grillar

Är du som jag nån som gillar grillar? Har du koll på vilken grill du gillar bäst. Hur ser det ut med kol och gasol, är det någonting som man ska tänka med respektive grill. Förutom tiden det tar att grilla då såklart.kött på grill

Det finns såklart lika många sätt att grilla som antalet människor det finns i världen, alla har sitt egna lilla tips eller trick. Det finns även många modeller som har sina olika för- och nackdelar, och som vanligt finns det en del tester som har genomförts av olika oberoende aktörer.

Bäst-i-test.se är en sajt som har genomför tester under åren. Det är en bra sajt tycker jag, och när det kommer till grillar så provade jag faktiskt en grill från http://bluegaz.se/ som bäst-i-test.se rekommenderade i sin artikel, men det var 2015 och 2016 någongång så det kanske har kommit annat nu. Här kan du läsa mer om det testet och vad skillnaderna är på ett gäng grillar.

Något som jag prioriterar är alltid hur smidigt det är att rengöra och använda grillen, eftersom det kan vara lite knappt om tid och man inte har tid att vänta på att kolen ska bli perfekt glödande innan man slänger på maten. Då vill man ha en grill som gör jobbet ordentligt och som gör det ganska så fort.

Grillplats

Det är såklart viktigt att man håller koll på sin storlek av uteplats, att ha en liten grill på en stor uteplats – Kanske inte att rekommendera? Har man en stor uteplats så kan man skaffa ett utekök om man känner att det vore något. Kostar såklart lite extra men det kan ju vara värt det.

På de flesta altaner, verandor så får man dock plats med en vanligt gasolgrill, det är inget hinder i vanliga fall, och man rekommenderas såklart också att köpa ett skydd till sin grill så man är säker på att den inte utsätts för onödigt slitage.

Nu är jag ingen expert på hur man ska göra utan det är ju bara lite tankar och ideer som jag vill dela med mig av här på bloggen. När vädret varit på topp som senare tiden så är det enkelt att förstå vikten av en bra grill, samt en bra kunskap om vad man ska lägga på grillen. Det är ingen höjdare att vara med på en grillfest med massa god mat men en dålig grill, samma sak tvärtom att grillen är superbra men det man grillar är knappt värt att äta.

Ska man kolla på kolgrill så har jag dålig koll, det är nog bara att titta på en form, storlek och ett varumärke man tror på. För att grilla med kol skiljer sig ju inte på samma sätt som gasolen eftersom en gasolgrill har mycket mer funktioner och finesser såsom brännare och vilket material allt är gjort utav. Man kan även hitta multigrillar nuförtiden vilket är intressant, då har man gasol och kol grill i ett. Och bor man på en balkong så får man kolla efter en el-grill eftersom man inte kan ställa sig på en balkong och elda fritt.

Nu ska jag ut och grilla, blev sugen efter det här inlägget! Ha det bra tills nästa gång!