Vilka är dina favorit program- och hårdvara?

Tommy (och nu även Gustav och Anton) följer upp Lifehackers inlägg med att skriva om sina favorit program och sin programvara de använder när de bloggar. Tidigare i morse (innan jag läst dessa inlägg) tänkte jag skriva ett liknande inlägg. Men jag hakar på “deras” tåg här:

Hårdvara

  • Toshiba Satellite A210-12Q En 15,4?’s surfdator/arbetsdator med Vista Premium Edition. Från denna görs allt, jag brukar till och med starta upp något spel på den (Läs Battlefield).
  • En knappt nämnbar stationär dator med Ubuntu och Windows XP på. En “lekdator” skulle jag nog vilja kalla det. Den släpas fram och dammas av när jag är sugen på att pilla lite med olika saker, eller när jag behöver en extra dator. Bloggar nästan aldrig från den.

Mjukvara

  • Firefox 3.0.1 – Självklart? Oslagbart den bästa webbläsaren med många funktioner, som gör vardagen på internet lättare
  • Adobe Photoshop. Det bästa bildredigeringsprogrammet
  • Notepad++ en helt okey texteditor
  • CuteFTP 8 Home
  • Anteckningar/Notepad, i just love it, mer simpel texteditor får man leta efter, använder det ofta när jag ska skriva idéer och brainstorms

Webb-applikationer

  • WordPress 2.6 som bloggsystem
  • Pusha för att göra lite reklam för bloggen