Spara energi genom att skippa Aero

Skriv regedit i sök-fältet i startmenyn, starta regedit.
Bläddra dig fram till HKEY_CLASSES_ROOTDirectoryBackgroundShell och högerklicka på “Shell” och välj Nytt > Nyckel (Eng. New > Key) döp den nya nyckel till “Slå på Aero” (eller liknande). Klicka på “Slå på Aero” och skapa en ny nyckel som du döper command och dubbel klicka på (Standard) (Eng. (Default)) och skriv följande i “Data”-inputen:

Rundll32 dwmApi #102

Högerklicka på “Shell” igen och välj Nytt > Nyckel (Eng. New > Key) döp den nya nyckel till “Slå av Aero” (eller liknande). Klicka på “Slå av Aero” och skapa en ny nyckel som du döper command och dubbel klicka på (Standard) (Eng. (Default)) och skriv följande i “Data”-inputen:

Rundll32 dwmApi #104

Har du gjort rätt nu så ska du kunna högerklicka var som helst på skrivbordet och se detta:

Detta går givetvis att göra i andra högerklicks-menyer men det får ni som kan, ta reda på själva vad dom heter 😉