Första intrycket av Totiki Me

Igår fick jag går en invite till Totiki Me av självaste Rickard Eriksson.

Mitt första intryck av programmet var neutralt. Det är 2008 visst borde man kunna göra ett lite snyggare program. Men funktionen var det viktiga och jag addade alla mina sociala tjänser.

Precis som jag hade önskat så får man en notifikation nere i högra hörnet varje gång det händer nått på sin inlagda tjänst. Precis som jag vill ha det.

MEN jag kör också Digsby (som håller koll på bland annat Gmail) och är klart missnöjd med uppdateringsfrekvensen på Totiki Me. Jag har alltid tyckt Digsby uppdaterar segt. Men Totiki är flera minuter efter i allting, vilket är jobbigt. Jag som gärna sitter på uppdateringsknappen när inget händer på t ex. Jaiku.

En sak som jag störde mig rejält på, var att när man fick notifikation om ett nytt Jaiku-meddelande så står det inte på vilket inlägg, bara vem som har kommenterat. Man får helt enkelt öppna Totiki Me för att se det. Man ser inte heller i Totiki Me till vilket inlägg en kommentar hör. Jobbigt!

Slutsats: Programmet fyller sin funktion, stödjer en hel del sidor, men har en seg uppdateringsfrekvens och lite otydliga notifikationer. Fixar det sig så är programmet guld värt!